Hot Island!

Som vanligt när man är ute vid Grisslinge Havsbad är det ett fint arrangemang. Det var nu inget undantag, fanns till och med två ambulanser på plats den här gången =)

Under lördagen hade jag dragit med mig min båt ut för att promota våran klass, Formula Mercury, lite. Det slog ut väl och det kändes helt klart som det var värt det, 3-4 st verkar intresserade, kanske inte till nästa år men till 2010. Fick även lite lös info om tävlingskalendern nästa år, kan bli en rätt schysst säsong.

Annars var GT15 det mest intressanta för min del under lördagen då Linnéa Lagerkvist och Philip Lundin ifrån mitt team körde. Båda gjorde jättefina insatser. Philip tog två heatsegrar men förlora segern med några sekunder i heattid till Rothman. Linnéa missade pallen precis. Det var en lyckad dag helt enkelt.

T400 bjöd som vanligt på tät racing och även på en del fina omkörningar. Men alla verkade hålla igen något inför racet som gick idag, NM. Det var fyra finnar på plats, fyra finnar på de fyra första startplatserna efter tidskvalet! Det går så fort överallt för de. Men race och kval är skilda saker. Manninen ifrån Finland totalt utklassade det övriga fältet, vilken fart det finns i den båten, det syns att det jobbas för fullt där! Väl värdig vinnare. Kul för Sverige med Philip Björk som körde starkt och tog 2:a platsen.

I F1000 var det EM och 6 båtar på plats. Bimba var favorit och började i lördags med en heatseger. Hon hade i dag lite otur när pappa Kenty ramla i och då ingen höll i båten, ja då var det tjuvstart. Bimba vann inget på sin kallade tjuvstart men efter protester så fick hon ett varvs tillägg och hade det sedan svårt att komma tillbaks, synd då hon troligen annars hade vunnit EM.

Det var kul även att se OSY, inte som i Berlin där de var 16 st på banan men ändå. Christoffer Söderstedt vann tillslut tävlingen… Grattis!

Nästa rundbanetävling är om två veckor i Vaxholm. Om en vecka är det race för Thundercats, blir nog som vanligt spännande och händelserikt! Eller hur Micke? =)